logo

KANTOOR HUISMAN SCHIEDAM

KANTOOR HUISMAN


DeVilder&Zonneveld Architecten B.V. heeft de opdracht gekregen om op het terrein van Huisman Equipmant B.V. een nieuw kantoor te realiseren. Het gebouw bestaat uit 9 bouwlagen met op het dak een technische ruimte.
De entree bestaat uit een schuin geplaatste vliesgevel en springt naar buiten ten opzichte van de rest van het gebouw. In deze uitstekende vorm bevinden zich van elke verdieping de verkeersruimten, kopierruimte en natte ruimte zodat deze voor alle werkplekken goed centraal zijn gelegen.

Door middel van een glazen loopbrug zijn het nieuwe en het bestaande kantoor, waar zich de kantine bevindt, met elkaar verbonden. Hierdoor hoeven de kantoormedewerkers niet via het buitenterrein naar de kantine.

Om de bouw zodanig te laten verlopen dat de werkzaamheden en transporten van Huisman door kunnen blijven gaan is er gekozen voor eenvoudig te verwerken wand-, vloer- en plafondafwerkingen en compleet aangeleverde installaties. Het gebouw is opgebouwd uit een staalskelet met kanaalplaatvloeren. De gevel bestaat uit HSB-elementen voorzien van een stalen gevelbekleding. Deze stalen gevelbeplating zorgt er tevens voor dat het gebouw goed in zijn industriële omgeving past.

De nieuwbouw is gesitueerd tussen diverse bedrijfshallen en kantoren. Ondanks dat het gebouw tegen een bestaande bedrijfshal is geplaatst is met een zeer gering grondoppervlak toch een groot oppervlak aan werkplekken gecreëerd.

locatie Admiraal trompstraat 2, Schiedam
opdrachtgever Huisman Vastgoed B.V.
oppervlak 3.900 m²
bouwtijd 18 maanden
oplevering 2013
Datum:augustus 10, 1960