logo

RENOVATIE WOONHUIS SCHIEDAM

RENOVATIE WOONHUIS


DeVilder&Zonneveld Architecten B.V. kreeg de opdracht om een gemeentelijk monument aan de Lange Nieuwstraat in Schiedam te renoveren en voor zover noodzakelijk opnieuw in te delen.

In de bestaande situatie bevond zich op zowel de begane grond als de eerste verdieping een kleine keuken. Deze kleinere keukens zijn vervangen door een ruime woonkeuken op de begane grond aan de tuinzijde. Vanuit de entree komt men in een grote hal waarin zich een bibliotheek bevindt, welke in directe verbinding staat met de woonkamer.

Op de eerste verdieping zijn beide slaapkamers behouden. De ruimte vrijgekomen door de verplaatste keuken is hier gebruikt voor verkeersruimte.

De eerste ongebruikte zolder is voorzien van een extra dakkapel en een dakterras. Op deze manier konden hier twee nieuwe slaapkamers met voldoende daglicht worden gecreëerd, deze zijn tevens voorzien van een eigen badkamer.

Het gehele pand is geïsoleerd overeenkomstig de huidige voorschriften en alle bestaande ramen zijn voorzien van isolatieglas. De authentieke details als het gedecoreerde stucplafond, de schuifdeuren en de haard in de woonkamer zijn in overleg met monumentenzorg behouden en waar nodig hersteld. Behalve een ruimere trap is het pand voorzien van een lift.

locatie Lange Nieuwstraat, Schiedam
opdrachtgever Familie Meeuse
oppervlak bestaan woonhuis van 240 m²
bouwtijd 6 maanden
oplevering 2011
Datum:augustus 20, 1850